به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمد عبادی زاده در ششمین نشست سید العابدین علیهالسلام از سلسله نشستهای کنگره بینالمللی امام سجاد علیهالسلام که در حرم مطهر کریمه اهل بیت(س) برگزار شد، اظهار کرد: یکی از دلایلی که شهر قم را برای این نشست انتخاب کردیم بهره برداری از بارگاه حضرت معصومه سلام الله علیها و همچنین تقدیر از مراجع عظام تقلید که پیامهایی را برای این کنگره ارسال کرده اند بود.
وی با اشاره به شعار کنگر دهم «امام سجاد علیه السلام اسوه معنویت، عقلانیت و مقاومت»، بیان کرد: یکی از مهمترین خلأهای دنیای معاصر معنویت، عقلانیت و مقاومت است و این سه میتواند برای جامعه جهانی دستمایهای باشد تا از زندگی امام سجاد علیه السلام بتوانند برای رفع مشکلات جامعه الگو بگیرند.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان با تأکید بر اینکه رابطه معنویت و عقلانیت و بازتعریفی که باید از معنویت داشته باشیم می تواند برای رفع خلأ معنویت مورد استفاده قرار گیرد، گفت: معنویت به معنی اهل معنا بودن است و بر اساس لغتنامه دهخدا، واژه معنوی به معنای حقیقی، باطنی و روحانی بودن است و هیچ منافاتی با عقلانیت ندارد ولی در نوع نگاه غرب معنویت در تقابل با عقلانیت است.
وی با بیان اینکه در بسیاری از جوامع معنویت را به عنوان یک امر اخروی نگاه میکنند، افزود: معنویت فلسفه حیات و فلسفه بعثت است و عصاره معارف دینی در این واژه نورانی تبلور پیدا کرده درحالی که برخی تصور میکنند معنویت فقط مربوط به عمل به شریعت است و عمل به ظواهر شریعت برای این مفهوم کفایت میکند.
حجتالاسلام والمسلمین عبادی زاده افزود: با نگاه به سخن امام سجاد علیه السلام که میفرمایند ۳۰ هزار نفر پدرم را در کربلا محاصره کردند و از ریختن خون پدرم قصد تقرب به خدا را داشتند برداشت می شود که تنها باور به خدا نمیتواند انسان را معنوی کند زیرا لشکر عمر سعد تنها به ظاهر معنوی بودند و با زبان به خدا ایمان داشتند و در باطن به دنبال راحتی دنیای خود بودند.
وی با بیان اینکه معنویت به عنوان اصلیترین عنصر دین داری محسوب می شود، گفت: در مکتب امام سجاد علیهالسلام معنوی بودن منظومهای است که هم در ابعاد معرفتی و هم در ابعاد اخلاقی و رفتاری انسان متبلور میشود.
امام جمعه بندرعباس با بیان اینکه اگر عقلانیت در کنار معنویت قرار نگیرد ما نمیتوانیم تفسیر روشن و درستی از مسأله معنویت داشته باشیم، اظهار کرد: دعای ۵۱ صحیفه سجادیه گویای این است که نوع نگاه امام سجاد علیهالسلام به مسأله معنویت، عقلانی است و ما باید این اندیشه را به عنوان یک اندیشه دینی به جهان عرضه کنیم.
حوزه/ یکی از مهمترین خلأهای دنیای معاصر معنویت، عقلانیت و مقاومت است و این سه میتواند برای جامعه جهانی دستمایهای باشد تا از زندگی امام سجاد علیه السلام بتوانند برای رفع مشکلات جامعه الگو بگیرند.
اخبار مرتبط
-
یادداشت رسیده| الگوی مبارزه منفی
حوزه/ گاهی سؤال می کنند چه شد که امام سجاد علیه السلام که خود در کربلا حاضر بود و همه مصائب عاشورا را مشاهده کرد و اوج ستمی که به آل الله شد را لمس نمود،…
نظر شما